Met trots presenteren we de nieuwste alleskunner op het gebied van cabinebewaking!

Nieuwste generatie 

De CCU 6000 series heeft eenzelfde formfactor als zijn voorganger (de CCU 3000 series). Ook bij de nieuwste serie wordt dezelfde bekabeling gebruikt, waardoor de uitwisselbaarheid zo blijft als dat u van Ventox gewend bent. Hiervoor zijn er geen aanpassingen nodig aan uw overdruksysteem.

Overzichtelijke besturing

Het overzichtelijke display en tevens touchscreen geeft alle nodige informatie. Middels verschillende tabbladen kunt u gemakkelijk alle informatie in zien die nodig is om een veilig werkklimaat te behouden. Bij potentieel gevaar alarmeert de CCU zowel optisch als akoestisch. Tevens is het controlesysteem in verschillende talen in te stellen.

Filterregistratie                                                                    

Een andere nieuwe functie van de CCU 6000 is de vernieuwde filterregistratie. Filters kunnen makkelijk en snel, middels het touchscreen, in uw controlesysteem geregistreerd worden. Doordat het controlesysteem altijd in de cabine aanwezig is, kunt u ook gemakkelijk inzien welke overdrukfilters er op dit moment in uw systeem geplaatst zijn. Tevens begint de CCU 6000 vanaf het moment dat een filter geplaatst en geregistreerd wordt, de looptijd van het desbetreffende filter bij te houden.

Aan de hand van de maximale looptijd van een filter kan de CCU 6000 bijhouden wanneer het filter daadwerkelijk zijn maximale draaiuren bereikt. Geruime tijd voor de verloopdatum, van het desbetreffende filter, geeft het controlesysteem u een melding. Dit geeft u de mogelijkheid om tijdig nieuwe filters in huis te halen.

Geursensoren

Tot vier verschillende geur sensoren kunnen worden aangesloten op het systeem;

  • Koolwaterstof (HC)
  • Ammoniak (NH3)
  • Koolstofmonoxide (CO)
  • Waterstofsulfide (H2S)

Hierdoor kunt u specifieke sensoren installeren indien u in zware vervuiling werkt. Met deze optionele sensoren bent u er zeker van dat de machinist in goede luchtkwaliteit werkt. Bij een overschrijding van een bepaalde waarde geeft de CCU namelijk een optisch en akoestisch alarm. Tevens is het ook mogelijk om sensoren buiten de cabine te installeren, zoals bijvoorbeeld op de kop van de giek.

Remote monitoring

Met het ingebouwde 3G/4G datamodem wordt de status van het controlesysteem constant gesynchroniseerd met het Machine Control Panel (MCP). Hiermee kunt u op afstand het werkklimaat van uw personeel monitoren en configureren. De CCU 6000 series is daarnaast ook voorzien van GPS, zodat u online niet alleen de overdruk, alarmeringen en configuratie kunt zien, maar ook de locaties van uw machines. Met een abonnement van enkele euro’s per maand kunt u uw vloot overal ter wereld eenvoudig vanuit uw internetbrowser controleren en beheren.

In het online MCP portaal kunt u in een enkel overzicht direct zien welke machines aan staan, of er momenteel een alarm plaatsvindt, welke alarmen er plaatsvinden en wat de locatie is van al uw machines. Daarnaast kunt u inzoomen op een machine om vast te stellen wanneer de machine operationeel was en kunt u gemakkelijk nagaan of er alarmeringen hebben plaatsgevonden. Tevens is te zien welke filters er per machine zijn geïnstalleerd, na vervanging van de filters zal het systeem automatisch de informatie bijwerken.

Grafieken en rapporten geven het verzadigingsniveau van de filters aan en geven een inschatting wanneer de filters vervangen dienen te worden. Dit maakt het werk voor uw medewerkers niet alleen veilig, maar geeft u ook de mogelijkheid om gericht actie te ondernemen op basis van actuele informatie.

Altijd up-to-date

De CCU 6000 kan veelal op afstand up-to-date gehouden worden. Dat wil zeggen dat wij mogelijke storingen, updates of aanpassingen veelal op afstand voor u op kunnen lossen. Op die manier hoeft u niet langer uw CCU naar ons op te sturen en kunt u snel uw werkzaamheden voort zetten.