Altijd verzekerd van schone, zuivere lucht in uw cabine!

U zoekt een manier waarmee de cabine (bestuurdersruimte) van uw industriële machine(s) of transportvoertuig(en) is gewaarborgd van schone, zuivere lucht?

Dan is een Ventox Overdrukfiltersysteem de oplossing!

Met een Ventox Overdrukfiltersysteem bent u altijd verzekerd van schone, zuivere lucht in uw cabine tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij bijvoorbeeld: bodemsanering, compostering, goederenoverslag, recycle- en sloopwerkzaamheden en alle overige werkzaamheden, waarbij u een verhoogd risico loopt om in aanraking te komen met verontreinigde lucht.

Wat is een overdrukfiltersysteem?

Een overdrukfiltersysteem is een gesloten luchtzuiveringsinstallatie waarbij een overdruk, (t.o.v. de buitenlucht) in de cabine wordt gecreëerd.

Met een overdrukfiltersysteem wordt voorkomen dat verontreinigde lucht van buiten, door kieren van bijvoorbeeld het contactsleutelgat of een schuifraam-afdichtrubber, de cabine kan binnen dringen. De overdruk in de cabine zorgt daarvoor.

Lucht van buiten, wordt enkel en alleen nog maar via het overdrukfiltersysteem (met de juiste stof- en/of actief koolfilters) de cabine in gepompt.

De geplaatste stof- en/of actief koolfilters zorgen ervoor dat schadelijke -stoffen en/of – dampen uit de buitenlucht gefilterd worden alvorens deze terug de cabine in wordt gepompt. U of uw werknemer zijn hierdoor gegarandeerd van een schone werkomgeving.

Cabinedruk Controle Unit (CCU)

Alle Ventox overdrukfiltersystemen kunnen worden uitgerust met een z.g. Cabinedruk Controle Unit, ook wel CCU genoemd. De CCU bewaakt constant de overdruk in de cabine en geeft een alarmsignaal (opties en akoestisch) wanneer de druk in de cabine, onder de wettelijk voorgeschreven norm daalt. Optioneel zijn er voor de CCU diverse luchtkwaliteitssensoren beschikbaar, voor het meten van schadelijke stoffen en (giftige) dampen.

Norm en kwaliteitseisen overdrukfiltersystemen

Uitgerust met de juiste signaleringssystemen voldoen alle Ventox overdrukfiltersystemen aan de hoogste kwaliteitseisen en richtlijnen zoals opgenomen in de publicaties CROW 132 (werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water), NEN 4444 (Norm Overdrukfiltersystemen), CE-machinerichtlijnen en voorwaarden Arbowet en -regelgeving.

Toepassingen overdrukfiltersystemen

Ventox overdrukfiltersystemen worden veelal toegepast op industriële machines en transportvoertuigen die werkzaamheden verrichten bij bijvoorbeeld: bodemsanering, compostering, goederenoverslag, recycle- en sloopwerkzaamheden en alle overige werkzaamheden, waarbij een verhoogd risico bestaat in aanraking te komen met verontreinigde lucht die schadelijke -stoffen en/of -dampen bevatten.

Kenmerken Ventox V3, V4, V5, V6, V7 en V8

 • Behuizing gemaakt van RVS type 304.
 • Standaard voorzien van poedercoating RAL 9001.
 • Standaard voorzien van deksel met RVS snel-sluitingen.
 • Standaard voorzien van RVS snel-wisselframe en RVS snel-sluitingen.
 • Ventilatorruimte gescheiden van filtercompartiment.
 • Geschikt voor stoffilters type EU-4 Klasse P1 t/m EU-13 Klasse P3.
 • Geschikt voor actief koolfilters type A/B/E/K/Hg/X of combinaties.
 • Filters zijn eenvoudig, snel en zonder gereedschap te verwisselen.
 • Leverbaar als 12 en 24 volts uitvoering.
 • Leverbaar (met trafo) als 220 volts uitvoering.
 • Kunnen worden voorzien van diverse accessoires en signaleringssystemen.